< Excursion Senj - Goli otok, Boat tour, Rab, Krk
  • KRENIMO NA IZLET

Sv. Grgur - San Marino - Goli otok

Upoznajte netaknute uvale, plaže i šumarke slikovitog GRGURA, ZAtim se okupajte na rajskoj plaži dugoj 1500 metara, a za kraj ostavite snage za prošetati konc logorom na Golom otoku.


Zaplovimo ;)

Otisnite se sa nama poput starih uskoka kroz Senjska vrata u istraživanje otoka od kojih svaki priča svoju priču. Prvi otok u ovoj priči je životopisni Sv. Grgur, prošetajte kroz borovu šumu, srest ćete i srne, ovce , jelene. Zatim posjetite ruševine prvog ženskog koncentracijskog logora. Popijte piće u kafiću i napunite baterije za slijedeći izazov. Naša slijedeća destinacija je otok RAB, RAJSKA PLAŽA, San Marino, gdje čete se okupati na savršenoj pješćanoj plaži dugoj 1.5 kilometar. Nakon kupanja i razgledavanja možete ručati na brodu te nastaviti put prema zadnjoj destinaciji, GOLOM OTOKU. Prođite putem kojim su prolazili mnogobrojni zatvorenici koncentracijskog logora, razgledajte ostatke pješice ili vlakićem koji vozi po otoku. Nakon toga povratak u Senjsku luku.

Sv. Grgur

Nekadašnji ženski logor koji se pružao na istok od najveće uvale Sv. Grgur moguće je i danas razgledati u ruševinama.

San Marino

Mještani su vrlo ponosni i na poznatu legendu o sv. Marinu. Naime, prema njoj, Lopar je rodno mjesto ovoga sveca, klesara koji je, otplovivši na apeninski poluotok, početkom 4. st. ondje osnovao najstariju republiku na svijetu - Republiku San Marino.

Goli Otok

Među najpopularnijim izletima je onaj na hrvatski Alcatraz, Goli Otok, jedan od najzloglasnijih komunističkih zatvora u Europi, otvoren odmah nakon Drugog svjetskog rata, a zatvoren tek 1988.


Program izleta

Sv. Grgur Prvo sidrenje

Isplovljavanje iz Senjske luke i vožnja prema Svetom Grguru. Razgledavanje i kupanje na šumovitoj plaži.

San Marino Drugo sidrenje

Kupanje na Najvećoj i najpoznatijoj Rajskoj plaži. Dugačka 1.5 km, uz nju su smješteni najvažniji turistički kapaciteti mjesta, a od 2003. god. krasi je "Plava zastava", međunarodni simbol kvalitete i očuvanosti okoliša te sigurnosti kupača.

Goli Otok Treće sidrenje

Ako ga žželite pogledati izbliza, obiđite ga vlakićem, kupite neki zatvorski suvenir...

Mapa svih destinacija


Da nam nebi ostali bez energije za cijelodnevno istraživanje i uživanje, za vas pripremamo jela sa roštilja!

Back to top