< Excursion Senj - Goli otok, Boat tour, Rab, Krk
  • KRENIMO NA IZLET

Vela luka - Baška - Sv. Grgur - Prvić

Kupanje u zaljevu Vele luke, Razgledavanje Baške i kupanje na Veloj plaži i upoznavanje otoka Prvića i Sv. Grgura.


Zaplovimo ;)

Za početak lijepo se smijestite i pripremite za isplovljavanje iz Senjske luke, uz lagani povjetarac plovimo prema otoku Krku. Naše prve destinacije su VELA LUKA i BAŠKA. Zelite li se kupati, razgledavati, planinariti, sve stignete prije polaska prema drugoj destinaciji; otoku PRVIĆU. Ručak na brodu da skupimo snage za upoznavanje i razgledavanje otoka Prvića, ili samo izležavanje na suncu! Nakon već pola dana polazak prema Senjskoj luci.

Vela luka

Otok Krk skriva mnoge skrovite uvale, a jedna od najlijepših je upravo VELA LUKA.

Baška

Ubraja se u najveće i najatraktivnije destinacije Jadrana, a krase ju bogata kultura i najljepše plaže u ovom dijelu Jadranskog mora.

Prvić

1972. otok je zaštićen kao specijalni botanički i ornitološki rezervat. Za otok je značajno da se tu gnijezde brojne vrste ptica među kojima su bjeloglavi sup (Gyps fulvus)

Sv. Grgur

Od 1948. pa do 1988. godine na njemu je bio kazneno-popravni dom za žene. U zaljevu Sv. Grgur, koji leži na sjeverozapadnoj strani otoka, nalaze se ruševine napuštenih zgrada iz bivšeg konclogora Grgur-Goli.


Program izleta

Vela luka Prvo sidrenje

Isplovljavanje iz Senjske luke i uplovljavanje u Velu luku. Kupanje na pješčanoj plaži, sunčanje, odmor, posjet ugostiteljskom objektu na plaži, i razgledavanje Vele i Male luke. Što god poželite!

Baška Drugo sidrenje

Baška ima 4 km dugu šetnica uz more-lungomare- koja je izuzetno privlačna svima koji žele osjetiti miris mora, popiti kavicu ili neko osvježavajuće piće ili pročavrljati s ljubaznim domaćinima ćija je glavna uloga osigurati Vaše uživanje i kvalitetan i bezbrižan odmor. Najljepša šljunčana plaža Jadrana duga čak 1800 m, nalazi se ovdje, u Baški, stoga, posjetite stari dragulj Jadrana i sigurno ćete se ponovno vratiti.

Sv. Grgur Treće sidrenje

Kupanje i razgledavanje otoka. Nekadašnji ženski logor koji se pružao na istok od najveće uvale Sv. Grgur moguće je i danas razgledati u ruševinama.

Prvić Četvrto sidrenje

Kupanje i razgledavanje otoka. Posebnu vrijednost predstavlja gniježđenje rijetkih i ugroženih vrsta ptica kao što su suri orao (Aquila chrysaetos), sivi sokol (Falco peregrinus), orao zmijar (Circaetus gallicus), sova ušara (Bubo bubo), a od značajnije kolonije bjeloglavih supova (Gyps fulvus) preostalo je tek 10-15 pari.

Mapa svih destinacija


Da nam nebi ostali bez energije za cijelodnevno istraživanje i uživanje, za vas pripremamo jela sa roštilja!

Back to top